BrisbaneBBS.com悠悠网 | 布里斯班中文网_昆士兰华人论坛_黄金海岸论坛_Goldcoast_租房_工作_交友_同城

标题: 我有今日(粤语日记) [打印本页]

作者: 薯片    时间: 2009-1-3 12:48
标题: 我有今日(粤语日记)
女人同男人真系离自吾同既星球,有时以为自己明白距,不过其实根本吾明白,只系自作聪明,其实一开始大家d需求就吾同,嘈架,互相伤害,无话可说,距话"爱我又点姐?"甘我米为你改变咯,但系就得点辛苦,点深爱距,都改变吾到乜野,完全放低晒自己自尊心,可以放弃埋自己前途同全世界,包括爸爸妈妈,可以放低既都放低了,除了自己条命,我都无乜可以比距,甘大个仔真系第一次爱得甘无自尊,爱得迷失同白痴,"我比你时间丫,翻离我身边,你想我点我米点咯,如果你觉得我吾好,我可以改,好无?"死天真,死执着,,,米稳距了,开开心心过自己既生活,放低米几好,爱都过左有效日期,都无左,变左,抢救吾到,等时间去治疗呢种无法表达的酷爱,分手,我有今日,,,,09年虽然犯太岁,希望无甘黑啦,加油!虽然自己好伤,但仍然希望其他感情道路上遇到曲折的朋友要加油,幸福总会到来的!09年快乐行大运!
作者: ﹎īναńсе    时间: 2009-1-3 14:10
赠你一句

喺爱情里面 总係有一个人係犯贱嘅

唉.
作者: gloriousol    时间: 2009-1-3 14:41
赠你一句

我看不懂
作者: 贝壳大叔    时间: 2009-1-3 17:00
实际D啦同学仔,拍拖是两个人葛事,点可以你一个人系豆放低身段迎合距哦!过佐就唔晒楞啦!大把幸福等你!
作者: gloriousol    时间: 2009-1-3 17:05
贝壳大叔哥竟然懂粤语。。。。。。。
作者: 菠萝咕噜肉    时间: 2009-1-3 17:24
有滴嘢 吾系话比距时间 就嘚嘅
作者: gloriousol    时间: 2009-1-3 17:36
我晕。。。这么多懂粤语的啊。。。。。哭
作者: 晴天娃娃    时间: 2009-1-3 17:47
还是简体中文通俗易懂
作者: 薯片    时间: 2009-1-3 19:54
2# ﹎īναńсе

friends离既喔,梗系一些事一些情,hihi
作者: ﹎īναńсе    时间: 2009-1-3 22:26
2# ﹎īναńсе  

friends离既喔,梗系一些事一些情,hihi
薯片 发表于 2009-1-3 19:54

难得异国他乡撞到低迷 再赠你一句.

十步之内必有芳草.

出边大把世界啦 爱一个上一课 有得必有失 当人生经历啦 大把friend支持你.
作者: 薯片    时间: 2009-1-4 21:28
我都等紧各位低迷举旗,多谢支持!岩阿!我会努力!
作者: ﹎īναńсе    时间: 2009-1-4 22:28
recently so many love stories happened.
作者: 薯片    时间: 2009-1-6 17:41
12# ﹎īναńсе
作者: erika515628    时间: 2009-3-11 16:25
薯片!!! 你要加油啊!!!
作者: Evan    时间: 2009-3-11 16:29
没看明白,所以灰常有拍一转头的冲动。
作者: crystie    时间: 2009-3-11 16:36
其實我以前都有過咁嘅經歷噶,去就一個人,為咗嘅就係要佢留喺我身邊,但係,有時啲嘢好似真係整定咁,唔係你嘅就永遠都唔會係你,你再做更多嘅嘢都係多餘,佢根本就唔會珍惜……

PS,我以前喺廣州都好中意聼低低噶~~~問一句:大家都係廣州噶??
作者: Vivid_o    时间: 2009-3-19 03:31
求个翻译啊~~~~
求个翻译=。=
作者: adamyu    时间: 2009-3-19 03:46
开看点,感情的胡同走出来就好。
BTW,我是广东话系的

欢迎光临 BrisbaneBBS.com悠悠网 | 布里斯班中文网_昆士兰华人论坛_黄金海岸论坛_Goldcoast_租房_工作_交友_同城 (http://qingcizhong.cn/) Powered by Discuz! X3.2